Valljuk be, ha a kirándulás szót halljuk, akkor nem Budapest jut eszünkbe először. Pedig eszünkbe juthatna Budapest is, hiszen a főváros környéki kirándulóhelyek mindig felfedezésre várnak, illetve az évszakokhoz igazodva Budapest mindig kínál valami új kulturális programot, amellyel szívünket és lelkünket tölthetjük meg, a wellness szállodákról és apartmanokról nem is beszélve…

A tavaszi időszak változatos, a virágzó fák, a napsütés és a melegebb levegő egyrészt azt üzeni, hogy ki a természetbe és legyél tele energiával, másrészt be is csapja a testet, hiszen teljesen rátör az emberre a tavaszi fáradság érzése, kimerültnek, álmosnak érezzük magunkat, és hát a frontérzékenyekre is igazán nehéz időszak vár. A meleg és a hidegfront szinte pár naponta változik, amely nem könnyíti meg a szervezet vitalitását. A tavasz a változás időszaka, nem csak a természetben, de a testben, a szervezetben is. Fel kell töltődnünk, szervezetünk energiáit vissza kell állítanunk, hogy végigpöröghessük az egész tavaszt, nyarat, őszt, majd pihenhessünk megint egy kicsit a télen. Így működik ez minden évben, de nem hiába tisztítókúráznak és kezdenek el sportolni ebben az időszakban az emberek, mindenki érzi, hogy ki kell nyújtózkodni és valamit tenni kell.

Kezdjük a tavaszt kirándulásokkal, töltsük a szabadidőt a természetben a közeli helyeken, utazzunk hétvégente messzebbi helyekre, fedezzük fel Magyarország jellegzetességeit. Ha nincs időnk napokra elutazni, akkor is használjuk ki a hétvégéket és legalább két napra vonuljunk el a természetbe. A budapestiek se panaszkodjanak, Budapest környékén is számos kirándulóhely van, szállás is könnyedén található! Nem beszélve a kiváló tavaszi wellness napokról. Ha az egészségről és a szervezet tavaszi rendbetételéről van szó, akkor kiváló alkalom, ha a tavaszi tisztítást egy wellness-spa hétvégével kezdjük, amelyhez kiváló helyet biztosít Budapest.

Tehát, ha a testünkről és a lelkünkről van szó, akkor három dolgot kínál Budapest: fürdők, természeti kirándulás, tavaszi kulturális programok. Nézzük ezeket egy kicsit részletesebben.

Budapest, mint a gyógyfürdők városa ismert, hiszen a termálvíznek köszönhetően már régóta kihasználják ezt az adottságát. A történelmi fürdők kiváló helyet biztosítanak a test és a lélek ápolására, felfrissülésére. A fürdők gyógyvizeinek jótékony hatását idősek és fiatalok egyaránt élvezhetik, a különféle masszázsokkal segíthetünk a testünk regenerálódásában, újra fittnek és egészségesnek, mozgékonynak érezhetjük magunkat. Ez után már a sportolás is könnyebb lesz. A szaunák a tisztítást segítik elő, tehát a tavaszi időszakban is rendkívül jó hatással vannak a testre. Ha teljes kikapcsolódásra vágyunk és ki sem szeretnénk mozdulni a wellness világból, akkor válasszunk a Budapest környéki wellness központok közül, ahol szállás is elérhető, tehát tényleg napokra bezárkózhatunk és csak magunkkal foglalkozhatunk. A stressz oldásház nincs tökéletesebb helyszín egy wellness hotelnél.

Budapesten barlangokat és kiváló zöld övezeteket is találunk, ha egy kicsit a természetbe vágyunk, de nem tudunk kimozdulni a fővárosból. Már pár óra a természetben is csodákra képes. A Várbarlang, a Szemlőhegyi barlang vagy a Pálvölgyi cseppkőbarlang csodálatos természeti élményt nyújtanak, érdemes felkeresni ezeket a helyeket. Akik kicsit több idővel rendelkeznek és valóban a természetbe vágynak, látogassanak el a Budapest környéki kirándulóhelyekre, túrázzanak, töltsék a szabadban az időt. Az Árpád-kilátó vagy Nagy-Kevély, esetleg a Merzse-mocsár kiváló helyek azok számára, akik valami újat szeretnének felfedezni a város körül. Könnyen, akár tömegközlekedéssel is megközelíthetőek.

Ha pedig már a testet feltöltöttük, akkor ideje a lélekkel foglalkozni, Budapest tavaszi programja kiváló élményeket kínál, koncertektől, színházi előadásoktól és kiállításoktól kezdve, gyermekprogramokkal és sporteseményekkel és gasztronómiai különlegességekkel van tele a város tavasszal, csupán a számunkra kedvezőt kell megtalálni. Töltsük fel a testet és a lelket tavasszal, akár Budapesten!

hatsokapu.hu Utazás