Velencei városnézés

A velencei turisztikai hivatal által szervezett városnéző utak alkalmával Velence rejtettebb arcait ismerhetjük meg. A következőkben ízelítőt szeretnénk adni ezen városnéző utakból.

Velencei városnézés kicsit másképp

A különböző nyelvű városnéző túrák indulnak a San Marco térről.
Angol nyelvű városnéző túrák minden nap.
Francia nyelvű városnéző túrák kedden, csütörtökön és szombaton.
Spanyol nyelvű városnéző túrák szerdán, szombaton és vasárnap.
Német nyelvű városnéző túrák hétfőn és pénteken.

A városnéző túra ára 35 EUR. Azoknak, akiknek Dózse-palotába szóló jeggyel rendelkeznek, a túra ára 22 EUR.

Udvari élet Velencében

Ha a Rialto-hidat, s környékét szeretnénk jobban megismerni,ez a túra idelis számunkra. Az idegenvezetőtől Casanováról és a 18. századi Velencéről szóló történeteket hallhatunk. A találkozási pont a Rialto-híd közepén 17:00 órakor.

Olasz nyelű túrák pénteken.
Angol nyelvű túrák hétfőn, szerdán és pénteken.
Francia nyelvű túrák szerdán.
Spanyol nyelvű túrák pénteken.
A túra ára 20 EUR.

Murano, Burano és Torcello szigetére szervezett kirándulások

Az Alilaguna Giardinetti Reali di San Marco mólójáról induló kirándulások 10.31-ig minden nap 9:30 órakor és 14:30 órakor indulnak. A 4 órás kirándulás ára a felnőtteknek 20 EUR, a 6-12 éves gyermekek számára 10 EUR, 65 év felett 15 EUR.
A családi jegy ára 50 EUR.

Velence parkjai

A Piazzale Roma közelében található Papadopoli parkból induló túrán Velence parkjaival ismerkedhetünk meg. A 10.31-ig induló városnéző túrák hétfőn angol és spanyol, kedden angol, csütörtökön és pénteken angol és francia nyelven hallgathatóak meg.

A velencei parkokat bemutató program ára a felnőtteknek 20 EUR, a 7-12 éves gyermekeknek 10 EUR, 0-6 éves gyermekeknek ingyenes.

Velencei legendák. Séták a Castello és Cannareggio városrészben

A velencei hagyomány “legsötétebb” oldalát ismerhetik meg a Castello és Cannareggio városrészbe látogató turisták. A felnőttek számára 20 EUR, a 7-12 éves gyermekek számára 10 EUR árú séták a Szt. Bartolomeo térről indulnak 20:00 órakor. Hétfőn angol és francia, kedden angol és spanyol, szerdán angol, csütörtökön angol és francia, pénteken francia, szombaton olasz, angol és spanyol, vasárnap olasz és angol nyelvű csoportok indulnak 20:00 órakor a Szt. Bartolomeo térről.
A részvételi díj a felnőttek számára 20 EUR, a 7-12 éves gyermekek számára 10 EUR.

Gondolázás

Kétféle hangulatos gondolázás közül is választhatnak: az egyik 15:00 órakor indul a Szent Márk térről a Via XXII Marzo – Fenice – Santo Stefano útvonalon haladva. A résztvevők egy hamisítatlan olasz fagyizőt is meglátogatnak, ahol a híres olasz fagylalt kóstolás ára a részvételi jegy árában foglalt.

Amennyiben este egy holdfényes, romantikus gondolázáson szeretnének részt venni, erre is van lehetőség. A minden nap 18:30 és 19:30 órakor induló zenével kísért hangulatos kirándulás körülbelül 40 pecig tart. Találkozási pont s Santa Maria del Giglio állomáson.
Mindkét program ára 40 EUR.

Amennyiben ezen programok közül valamelyik felkeltette érdeklődésüket, az alábbi címen érdeklődhetnek:
APT Venezia
Castello 5050
30122 Venezia
tel. (+39)0415298711
fax (+39)0415230399
info@turismovenezia.it

Utazás Velencébe

Velence nincs messze Budapesttől, mintegy 700 km a távolság a két város között. Ennek megfelelően utazhatunk busszal, vonattal, repülővel vagy autóval.

Utazás Velencébe – busszal

Velencébe busszal is utazhatunk. A Volánbusz nemzetközi járatai szerdán, pénteken és vasárnap este indulnak Budapestről, és másnap kora reggel már Velencében is lehetünk a Piazzale Román, ahonnan akár busszal, akár vaporettóval könnyedén megközelíthetjük szállásunkat. A Volánbusz ajánlatai között érdemes odafigyelni a Velencei karnevál-kedvezményre is!

Közlekedés Velencében

Aki járt már Velencében, tapasztalhatta, hogy a város egy óriási sétálóövezet, hiszen a városon belül kizárólag gyalogszerrel, vagy vaporettóval közlekedhetünk.

Utazás Velencébe autóval, parkolási lehetőségek

Amennyiben autóval érkezünk Velencébe, a szállás kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy tartozik-e parkoló a szálláshoz. Velencébe ugyanis nem lehet autóval bemenni, így a várost érdemes busszal megközelíteni, s autónkat a szálláson hagyni. A buszjegy mindössze 1,10 EUR, és a buszok pontos menetrend szerint közlekednek Velence külvárosi részére is.
Közlekedés Velencében, jegy- és bérletfajták

A lagúnák városában mi mással is közlekedhetnénk, mint vaporettóval, traghettóval, vagy gondolával. Ezen járművek nem éppen olcsók (egyszeri utazás vaporettóval például 6,5 EUR), de a különböző bérletfajtákkal kedvezményekhez juthatunk. Ezekről a Piazzale Román található jegypénztárban, vagy itt tájékozódhatunk. Az egyes járatok menetrendje, illetve megállói az alábbi honlapon is megtalálhatók, vagy a kis térképre kattintva közvetlenül is megtekinthetők.

A velencei tömegközlekedési vállalat honlapján a szárazföldi és vízi közlekedéssel kapcsolatosan is hasznos információkhoz juthatunk.

Utazási tippek Olaszországban
Emilia-Romagna
Irány Nápoly
Róma látnivalók

hatsokapu.hu Utazás